26 Ocak 2008 Cumartesi

Zeytinyağlı Havuç

Malzemeler:

1 kg havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
1 çay bardağı zeytin yağ
1 çay kaşığı toz şeker
tuz, kırmızı biber
maydonez


Yapılışı:

Soğanı küp küp doğrayıp yağ da kavurun,1 adet domates rendesini, soyulmuş ve küçük doğranmış havuçlarıda ekliyoruz. Üzerine çıkana kadar suyu ve diğer malzemeleride ekleyip pişiriyoruz.Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış maydonez ve sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

denedim mükemmel olmuş herkese tavsiye ederim hemen yapın tadını çıkarın.Ellerine sağlık aşkım benimm..Sonunda olayı aştın valla

Müge Hüner dedi ki...

Merhaba cici kızlar;
Sizi iade-i ziyarete geldim. Blogunuz hayırlı olsun:) Çok şirin.
Yorum yazmak için de bu yemeği seçtim. Çünkü küçüklüğümden beri bütün zeytinyağlı yemeklerin içinden hep havuç ve pirinçlerini seçip yerdim. annem çok kızardı, "kel gibi bırakmışsın koca tencereyi" diye. Demek benim sadece havuçtan oluşan bir yemeğe ihtiyacım varmış:) Denemek lazım bu tarifi en kısa zamanda.
Sevgilerimi yolluyorum Ankara'ya...

Unknown dedi ki...

herkese mrb ben zeytinyağlı havuç ve minicik toplardan yaptım.çok hoş tadları var birbirini tamamlıyorlar.hergün yapıyorum nerdeyse herkese tavsiye ediyorum. sizde deneyin pişman olmassınız...bana güvennin.bu arada site çok güzel olmuş.emeği gecenlerin ellerine sağlık...