2 Mart 2008 Pazar
Belgin Teyzemin Çay Daveti
hepsi birbirinden güzeldi. Ellerinize sağlık Belgin teyzecim tabi Pınarcım seninde eline sağlık.
Kakaolu Kek
Malzemeler:
3/4 sana yağ
2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı karbonat
Yapılışı:
Yumurta,süt,şeker,un ve eritilmiş yağ çukur bi kapta mikserle çırpılır.Kalın rendelenmiş limon kabuğu rendesi katılır. Başka bir kaba yarım su bardağı karışımdan ayrılır,ayrılan karışıma kakao katılıp çırpılır.Beyaz olan hamura karbonat katılır.Yağlı kek kalıbına önce beyaz karışımın yarısından fazlası dökülür sonra kakaolu karışım ilave edilir tekrar kalan beyaz karışımda eklenip pişirilir.
Peynirli Poğaça
Malzemeler:
1 su bardağı eritilmiş sana yağı
1 su bardağı yoğurt
1 fincan zeytin yağı
1 yumurta(akı ve sarısı ayrılcak)
1tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un
İç malzemeleri:
beyaz peynir
maydonoz
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır.Hamurdan istediğiniz büyüklükte toplar yapılır.içine peynir ve maydonoz konulup şekil verilir.Yağlanmış tepsiye dizilir .Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu dökülür ve pişirilir.
Not:Puaçaların çok güzel olmasını istiyorsanız bir gece önce unu az tutarak yoğurun.Buz dolabında bir gece bekletin.
Yoğurtlu Havuç
Malzemeler:
iki iri havuç
4-5diş sarımsak
4 yemek kaşığı yoğurt(göz karaı ayarlayın)
Yapılışı:
Havuçları rendenin en ince yeri ile rendeleyin.Yoğurdu sarımsakla karıştırdaktan sonra havuçla karıştırın,iyce havucu yedirin.Servis tabağına koyup kırmızı biber ile süsleyin.
Bisküvili Pasta
Malzemeler:
250gr petibör bisküvi
2paket vanilyalı puding
750ml süt
750ml partakol suyu
hindistan cevizi
2adte kivi
ceviz
Yapılışı:
1 paket vanİlyalı puding sütle pişirilir.Diğer puding paketi ise portakal suyu ile pişirilir.borcama sütlü puding dökülüp bisküviler dizilir.Tekrar sütlü puding konur.Bu işlem 3-4 sıra tekrarlanır.2 sıra partakallı puding ile aynı işlem yapılır.En üste bolca partakallı puding dökülür.Üzeri hindistan cevizi ,kivi dilimleri ve ceviz ile süslenir.1 gece buz dolabında pekletip servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
afiyet olsun
Yorum Gönder