Malzemeler:
2,5 su bardağı un150 gr. Margarin ( oda sıcaklığında yumuşatılmış)yarım su bardağı toz şekeryarım paketten biraz fazla kabartma tozu2 yumurta sarısıyarım su bardağı süt iç malzemeler:
4 orta boy elma
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
yapılışı:
Elmaları soyup,rendeledikten sonra şeker ile pişiriyoruz.ocaktan almadan tarçın ve fındığı da ekleyip karıştırıyoruz.Bir kabın içinde hamur malzemelerini de ekleyip yoğuruyoruz.hamurun yarısından fazla ayırıp unlanmış borcama yayıyoruz.soğutulmuş iç harcına üzerine sürüyoruz.kalan hamuru açıyoruz ince şeritler halinde kesip üzerini kaplıyoruz.pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.